Zenés Színházi Est

"Szabad-é dalolni...?"
Zenés Színházi Est
10 képben

 
Walter Ferenc vagyok, a Magyar Állami Operaház magánénekese. 2014-től az Opera Nagykövete.
2009-ben készítettem egy önálló műsort, amellyel a zenés színházat – beleértve az operát is – szeretném népszerűsíteni, ízléses, a szerzők szándékaihoz hű és közérthető formában.

Tovább

Szeretném olyan emberekhez is eljuttatni ezt, akik önhibájukon kívül (pl. anyagi, távolságbeli okok miatt, vagy helyi kulturálódási lehetőségek híján) nem tudnak eljutni ilyen előadásokra.

„ Szabad-é dalolni…?” kérdezték a vándordalnokok – az „igricek” hajdanán azoktól, akikhez bekopogtattak. Ezt a hagyományt követve járok én is városról városra, faluról falura a Kárpát- medencében és egy szélesebb emberkör számára is átélhetővé, megismerhetővé igyekszem tenni a zeneirodalom bizonyos műveit.
Fontosnak tartom a népi kultúra ápolása mellett az európai egyetemes (zenei) kultúra megismertetését, terjesztését is.
Minden olyan helyre, vagy közösségbe elmegyek, ahol ezt szívesen fogadják.


Az előadásról röviden

Zenés történelmi barangolásra hívom a nézőket, különböző korokba és helyszínekre. Bepillantunk emberi sorsokba, élethelyzetekbe; felidézünk különböző jellemeket, érzéseket.
Különféle zenei műfajokból válogattam közismert és színvonalas darabokat, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Így pl. az ismert opera részletek mellett szerepelnek musical, daljáték és operett részletek is. A zeneszámokat zongoraművész kíséri.

Azért, hogy mindenki számára követhető, érthető és élvezhető legyen az előadás, természetesen mindent magyarul énekelek. A zeneszámok megrendezett jelenetekből állnak, változatos jelmezek és kellékek segítik a minél teljesebb átélést.

Az egyes jelenetek előtt röviden ismertetjük a történet hátterét, törekedve a jelenet hangulatának megteremtésére is egyben.
Az előadás kb. 1 órás, és bármilyen adottságú helyszínen megvalósítható.

Vissza az előző oldalra